پایان نامه کشاورزی با عنوان كشاورزی صنعتی

 
مقدمه
كشاورزی صنعتی كه با نابودی كشاورزی سنتی همراه بوده است، در سایه ادعاهایی كه عمدتاً توسط صاحبان صنایع جدید و در رأس آن صنعت بیوتكنولوژی ابراز می‌شود، در حال گسترش است. نویسنده در این پایان نامه، با استناد به اطلاعاتی مستدل و علمی، به رد نظریاتی می‌پردازد كه برتری كشاورزی صنعتی، بر پایه آن بنیان نهاده شده است.ادعای اول: كشاورزی صنعتی به معضل گرسنگی پایان می‌دهدادعای فوق، ادعایی نادرست است، چرا كه گرسنگی امروز، نه محصول كمبود غذا بلكه زاییده فقر است. كشاورزی صنعتی با افزایش هزینه‌های كشاورزان، وضعیت را بر كشاورزان سخت‌تر نموده و در كشورهای در حال توسعه، موجبات دوری و جدایی كشاورزان از زمین‌هایشان را فراهم آورده است.
 
هم‌اكنون هشتصد میلیون نفر در سراسر جهان از گرسنگی رنج می‌برند. در هند، دویست میلیون نفر، در برزیل، هفت میلیون نفر و در ایالات متحده، 33 میلیون نفر با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌كنند و خلاصه این كه در هر چهار ثانیه یك نفر از سوءتغذیه می‌میرد. اگرچه ارتباط دادن گرسنگی با كمبود مواد غذایی، پدیده جدید و ظاهراً غیرمنطقی‌ای نیست، اما واقعیت‌ها حكایت از آن دارد كه بیش از نیاز ما، غذا در سراسر جهان وجود دارد و این موضوع، حتی در كشورهایی كه با معضل گرسنگی مواجهند نیز صادق است.میزان گندم، برنج و غلات تولیدی در دنیای امروز، می‌تواند 3500 كالری مورد نیاز روزانه هر فرد را تأمین نماید. از این رو می‌توان ادعا نمود كه محصولات تولید شده در جهان، توانایی تأمین 25/1 كیلو غلات، حبوبات و خشكبار، 500 گرم میوه و سبزیجات و حتی 500 گرم گوشت، شیر و تخم‌مرغ را برای هر فرد دارد.
 
 
کلمات کلیدی:

كشاورزی سنتی

كشاورزی صنعتی

صنعت بیوتكنولوژی

مكانیزاسیون كشاورزی

 
 
 
* ادعای دوم: غذاهای صنعتی، سالم، ایمن و مقوی هستند
كشاورزی صنعتی نه تنها سلامت و ارزش غذاها را به خطر می‌اندازد، بلكه به افزایش بیماری‌هایی همچون سرطان، چاقی و بیماری‌های قلبی دامن زده است، چرا كه پیامد این نوع كشاورزی، باقی ماندن سموم آفت‌كش مضر در میوه‌ها و سبزیجات، افزایش آنتی‌بیوتیك‌ها و هورمون‌های رشد و آسیب رساندن به كشاورزان و مصرف‌كنندگان بوده است.اگر سری به یك سوپر ماركت بزنیم، این باور در ما شكل می‌گیرد كه ظاهراً هیچ مشكلی در این گونه محصولات غذایی وجود ندارد. سیب‌ها می‌درخشند و سیب‌زمینی‌ها عاری از هر گونه لكی هستند و تصاویری تماشایی و رنگارنگ بر بسته‌های بیسكویت و شیشه‌های مربا نقش بسته است و درحقیقت این گونه به نظر می‌رسد كه هیچ محلی برای خرید غذاهای سالم و بی‌خطر به جز این محل وجود ندارد.
 
بر طبق گزارش‌های ارائه شده، حداقل 53 درصد از سموم آفت‌كش رایج، در ردیف سموم سرطان‌زا طبقه‌بندی شده‌اند. پنج سال پیش و به دنبال تحقیقات به عمل آمده توسط یكی از مراكز دولتی، مشخص شد كه آثار و بقایای سموم آ‏فت‌كش در 35 درصد محصولاتی كه مورد آزمایش قرار گرفتند، وجود دارد. از آن جا كه تأثیر و پیامدهای این گونه سموم، كمتر مورد آزمایش قرار می‌گیرد، شناخت درستی از تأثیرات آنها بر جنین‌ها، مادران باردار و افراد مسن نداریم. از سوی دیگر، خود كشاورزان هم به واسطه استفاده از این گونه مواد، با بیشترین خطرها مواجهند. كشاورزان آمریكایی‌ای كه با سموم علف‌كش شیمیایی سروكار دارند، شش برابر دیگران در معرض ابتلای به سرطان غدد لنفاوی قرار دارند و در هلند، میزان نازایی در بین كشاورزان زن، چهار برابر دیگر زنان است.