پایان نامه كارشناسی مهندسی صنایع گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستمها با عنوان برنامه ریزی و كنترل پروژه پتروشیمی تبریز

 
چكیده
پروژهای كه اكنون در پیش رو است . برنامه ریزی و كنترل پروژه پتروشیمی تبر یز است . شركت صدرا مجری  این پروژه است كه كلیه امور مهندسی – خرید- اجرا را بر عهده دارد . این پروژه عبارتست از ساخت كارخانه جدید پلی استایرن (المثنی و افزایش همزمان) در مجتمع پتروشیمی تبریز است.
 
پروژه در July 2005 شروع شده است و در July  2007 خاتمه یابد د ر مجموع هزینه ای بالغ بر  شروع شده و قرار است تا  257/000/000/000 ریال در بر دارد . در بررسی فرآیندهای برنامه ریزی زمانبندی پروژه ابتدا پروژه به 700 فعالیت شكسته شده بود كه پس از جلسات و بررسی های لازم و حذف فعالیت های غیر ضروری و یا دسته بندی بهتر فعالیت ها، تعداد فعالیتها به 110 رسید. همچنین برای تهیه برنامه زمانبندی به جای نرم افزار استفاده شد، ساختار شكست كار پروژه نیز با تغییرات ذكر شده اصلاح گردید . پس از فرآیند MSP از P3 برنامه ریزی به فرآیندهای كنترلی پروژه پرداختیم كه از فرآیندهای كنترلی می توان به بررسی معمولی شاخصهای هز ینهای در مدیریت پروژه و آنالیز ارزش كسب شده اشاره كرد . آنالیز ارزش كسب شده روشی برای اندازه گیری عملكرد پروژه ها است. در این روش مشخص می شود كه بودجه پروژه در طول و همچنین چه میزان از بودجه با توجه به كار انجام (Baseline Cost) زمان چگونه بایستی مصرف شود 1 شد، تا كنون می بایست مصرف می شده است.
 
سپس گزارش كنترل هزینه پروژه پتروشیمی تبریز به عنوان نمونه ارائه شده است .از دیگر فرآیندهای كنترلی (Monthly Report) مهم در پروژه گزارش عملكرد است كه در این پروژه گزارش ها به صورت ماهانه 2 ارائه می شود . در این گزارش ها به مح اسبه پیشرفت پروژه به تفكیك مهندسی – خرید – اجرا و در نهایت پیشرفت كلی پروژه می پردازیم .
 
 منحنی s كه یكی از نمودارهای پر كاربر در كنترل پروژه است  میزان  پیشرفت كلی پروژه می پردازیم .پیشرفت پروژه و همچنین عقب ماندگی ها را به صورت شماتیك بیان می كند . در نهایت به مدیریت(Project PMBOK ریسك پروژه می پردازیم. مدیریت ریسك از سر فصل های مهم در 3 است. مدیریت ریسك، فرآیند سیستماتیك در شناسایی، Management Body Of Knowledge)تجزیه و تحلیل واكنش به ریسك پروژه و به منظور بیشینه نمودن نتایج وقایع مثبت و كمینه نمودن احتمال وقوع یا اثر پیامدهای ناگوار بر اهداف پروژه است و در نهایت مدیریت ریسك در پروژه، پتروشیمی تبریز به صورت مطالعاتی بررسی می شود.
 
 
 
کلمات کلیدی:

كنترل پروژه

مدیریت پروژه

فرایندهای كنترلی

برنامه ریزی و تحلیل سیستمها

برنامه ریزی و كنترل پروژه پتروشیمی تبریز

 
 
 
مقدمه
امروزه كارایی سازمان های دولتی،شركتهای خصوصی و افرادی بیشتر است كه در انجام تمامی فعالیتها،از برنامه ریزی دقیق و تعریف شده استفاده نمایند.تنها در صورت داشتن برنامه ای مدون است كه امكان پیگیری و كنترل امور،مدیریت و بهینه سازی استفاده از منابع و همچنین پیشگیری از به وجود آمدن مشكلات و مسایل ناخواسته امكان پذیر می باشد.مستند سازی،جمع آوری و پیاده كردن اطلاعات،نظام دادن به آنها و استخراج اقلام مورد نیاز امروزه از مهمترین مشغله های فكری مدیران پروژه ها شناخته می شود.از پیدایش،تكوین و بكارگیری دانش مدیریت پروژه حدود نیم قرن سپری شده و مفاهیم،كلیات و تكنیك های آن در گروه بندی های مختلفی ارایه شده است.در تبیین مدیریت پروژه همواره می بایستی 3 محور عمده مد نظر قرار گیرد.
 
 
 
فهرست مطالب
چكیده) 1
مقدمه) 3
 
فصل اول) كلیات
هدف 5
1-1 تاریخچه شركت صدرا 6
2-1 پروژه های شركت صدرا 7

3-1 معرفی پروژه پتروشیمی تبریز 12

4-1 شناسنامه پروژه پتروشیمی تبریز 13
 

فصل دوم) تعاریف و مفاهیم مدیریت پروژه

1-2 تعاریف 15
2-2 چرخه حیات پروژه ومشخصات پروژه 22
3-2 وظا یف، منافع و مشكلات اجرای سیستم مدیریت پروژه 25
 

فصل سوم) فرایندهای برنامه ریزی

1-3 كلیات برنامه ریزی 31
2-3 سا ختار شكست كارپروژه 38
3-3 تكنیكهاوابزارلازم درنمایش توالی فعالیت وشبكه پیشنیازی پروژه 41
4-3 لیست فعالیت ها و روابط پیش نیازی پروژه پتروشیمی تبریز 44
5-3 ساختار شكست كار پروژه پتروشیمی تبریز 48
6-3 نمودار پیش نیازی پروژه پتروشیمی تبریز و برنامه زمانبندی پروژه پتروشیمی تبریز با استفاده از MSP
 

فصل چهارم:فرایندهای كنترلی

1-4 تعاریف 55
2-4 چگونگی محاسبه درصدپیشرفت پروژه 65
3-4 آنالیزارزش كسب شده 61
72 (S) 4-4 منحنی پیشرفت

5-4 بررسی مفهومی شاخص های مدیریت پروژه 76

درپروژه پتروشیمی تبریز 118 (S) 6-4 منحنی های پیشرفت

7-4 گزارش عملكرد پروژه پتروشیمی تبریز 122

8-4 گزارش كنترل هزینه پروژه پتروشیمی تبریز 138
9-4 تعاریف مدیریت ریسك 139

10-4 مدیریت ریسك در پتروشیمی تبریز 144

 
فصل پنجم)بحث ونتیجه گیری
1-5 نتیجه گیری و پیشنهادات 150
منابع وماخذ
• فهرست منابع فارسی 152
• فهرست منابع غیر فارسی 152