دانلود پایان نامه رشته مدیریت

رضایت شغلی در پرستاری و تاثیر در روابط خانواده و زناشویی

 
 
چهارچوب پژوهش :
     چهارچوب این پژوهش پنداشتی است و مفاهیم اصلی آن را خانواده و رضایت زناشویی تشکیل می دهند و در این راستا مفاهیمی مانند خانواده ، رضایت زناشویی و مبانی نظری آن ، نقش رضایت زناشویی در استحکام بنیان خانواده و عوامل مرتبط با آن ، نقش شغل به عنوان یک عامل تاثیر گذار بر رضایت زناشویی ، شغل پرستاری به عنوان یک حرفه تاثیر گذار بر روابط خانوادگی و رضایت زناشویی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    
     خانواده با ازدواج و پیوند زن و مرد شکل مى‌گیرد و در فرآیند زمان مراحل گوناگونى را طى مى‌کند. در واقع  زوجین  هسته‌ اصلى  و پایه‌گذار خانواده‌اند و  مراحل رشد خانواده بر اساس این هسته  اصلى  بنا نهاده مى‌شود . چهارچوب رشدى‌ که محققان براى خانواده قائل هستند، بر این اصل مبتنى است که بطور کلى شکل و عملکرد خانواده در طول زندگى تغییر مى‌کند و به همین ترتیب می توان براى آن توالى منظمى متصور شد. این توالى منظم رشد، چرخه‌ زندگى خانوادگى نامیده می شود (47).
 
     خانواده اولین سازمان اجتماعی است كه فرد در آن زندگی می كند و اساساً یك كانون كمك کننده، تسكین بخش ، التیام آور  و شفابخش است كه باید فشارهای روانی وارد شده بر اعضای خود را تخفیف دهد و راه رشد و شكوفایی آنها را هموار كند.در تمام فرهنگ ها خانواده كانون شكل گیری هویت فرد بوده و هیچ فردی جدای از خانواده خود قابل تعریف نیست و ركن اصلی سازندگی فرد و شخصیت وی را تشکیل می دهد (48). خانواده هسته اولیه جامعه می باشد و در بین نهادهای مختلف جامعه ، كانون مقدس خانواده بهترین مكان برای تربیت جسم و روان است كه برای رفع نیازهای حیاتی و عاطفی انسان و بقای جامعه ضرورت تام دارد (49).
 
     ساختار خانواده بر اساس شیوه های ارتباطی اعضاء خانواده و سازماندهی بین آنها ، استوار می شود. زن و شوهر باید توقع و سلیقه های خاص خود را مورد بازبینی قرار دهند و روش های مخصوص به خود را برای پردازش اطلاعات ، ایجاد رابطه دوستانه و نحوه برخورد با عواطف بوجود بیاورند. آنها باید در مورد میزان  نزدیكی، صمیمیت، سلسله مراتب ارتباط ، حریم های خصوصی ، و الگوهای همكاری با یكدیگر قوانینی را وضع كنند . هر یك از آنها موظفند که با استفاده از روابط عادی ، ارزش های مشترك و گوش دادن به آنچه كه برای طرف مقابل حائز اهمیت است و توافق در مورد نحوه برخورد با مواردی كه دو طرف نسبت به آن نظر متفاوتی دارند ، توانایی درك  روحیه  دیگری  را در خود ایجاد كنند (50). با این شرایط خانواده  به عنوان یك نیروی قدرتمند شکل می گیرد كه خواه به سود یا به زیان اعضاء  خانواده ، بر عملكرد آنها  تاثیر گذار خواهد بود (51). زیر ساخت هر گونه پرورش و تكامل اجتماعی، روانی و اخلاقی، اقتصادی، دینی در این شرایط شكل می گیرد و اگر به هر دلیل  این بنیان مستحكم نشود هرگز معیارها ، ارزش ها  و ایده آل های انسانی پایدار نشده و به نسل های بعدی منتقل نمی گردد (52) .    
 
 
 
کلمات کلیدی:

رضایت زناشویی

رضایت زناشویی در پرستاران

مبانی نظری رضایت زناشویی

نقش رضایت زناشویی در استحکام بنیان خانواده