نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدارس هوشمند می باشد که در بخش ابتدا به تشریح مبانی نظری مدارس هوشمند خواهیم پرداخت. در بخش دوم نیز به بررسی پیشینه تحقیق مدارس هوشمند در پژوهش های داخلی و خارجی می پردازد. مدارس هوشمند مدرسه ای است که در آن روند اجرای کلیه فرآیندها اعم از مدیریت، نظارت، کنترل، یاددهی یادگیری، منابع آموزشی و کمک آموزشی، ارزشیابی، اسناد وامور دفتری، ارتباطات و مبانی توسعه آنها، مبتنی بر فاوا و در جهت بهبود نظام آموزشی و تربیتی پژوهش محور طراحی شده است (مرکز  آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش،1390).

 

 


در واقع مدارس هوشمند رویکرد جدید آموزشی است که با تلفیق فناوری اطلاعات و برنامه های درسی، تغییرات اساسی در فرایند یاددهی یادگیری را به دنبال خواهد داشت؛ در این رویکرد نقش معلم به عنوان راهنما و نه انتقال دهنده دانش، نقش دانش آموز به عنوان عضو فعال، خلاق، نقاد و مشارکت جو، به جای عضوی منفعل و مصرف کننده دانش و نظام ارزشیابی به صورت فرایند محور و نه نتیجه محور، تغییر خواهد نمود(کنفرانس مدارس هوشمند،1389).

 

 

 

 

 


مدارس هوشمند از دستاوردهای مهم توسعه فناوری اطلاعات در برنامه های آموزش و پرورش می باشد که فواید و نتایج آن نه تنها در محیط آموزشی تأثیرات خود را خواهد داشت بلکه تحولی نوین همراه با تجارب واقعی محیط زندگی دانش آموزان و فردای آنها خواهد بود، در قرن بیست و یکم تصور آن است که دانش آموزان به جای کیف های مملو از کتاب های درسی، با رایانه های کیفی سر کلاس حاضر خواهند شد و امکان دسترسی آن ها به اطلاعات نا محدود را فراهم خواهد ساخت. آزمون ها از طریق رایانه انجام خواهد شد و دانش آموزانی که به علت بیماری نتوانند در کلاس درس حاضر شوند، قادر خواهند بود در منزل از طریق رایانه ها درس های خود را دنبال کنند، در مدرسه هوشمند فلسفه آموزشی بر این موضوع تاکید دارد که هر کس توانایی بیشتری دارد می تواند بیشتر یاد بگیرد و برنامه آموزشی طوری طراحی می شود که تمامی نیازهای متفاوت و توانایی های دانش آموزان را پوشش دهد(شاه قلعه،1390،ص38).

 

 

 

 

 

این مدارس مدارسی اند که علاوه بر استفاده از امکانات فیزیکی مدرسه و برنامه هایی مانند سایر مدارس تلاش دارد تا با تجهیز امکانات رایانه ای و فناوری های مربوطه، کنترل و مدیریت خود را بر این اساس مبتنی کند و محتوای اکثر دروس را الکترونیکی کرده و ارزشیابی و نظارت سیستم را هوشمند گرداند (عطاران، 1385). در مدارس هوشمند، معلمان می توانند به جای اینکه خودشان تمام سوالات دانش آموزان را پاسخ گویند، از آنها بخواهند پاسخ پرسش هایشان را در رایانه پیدا کنند و برای بقیه بازگو نمایند. البته مدارس هوشمند این کارایی را نیز دارند که به دانش آموزان نشان می دهند چه اطلاعاتی در فضای مبتنی بر وب قابل اعتماد است و چه اطلاعاتی ارزش علمی ندارد (محمودی، ناچیگر، ابراهیمی و صادقی مقدم،1387).

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
تعاریف واژه ها و اصطلاحات
    فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق    
مبانی نظری پژوهش
مدارس هوشمند
تاریخچه مدارس هوشمند
تعریف مدارس هوشمند
نقش فناوری های نوین در هوشمندسازی مدارس
مدل مفهومی مدارس هوشمند
محیط یاددهی و یادگیری متنی بر محتوای چندرسانه ای
زیرساخت توسعه یافته فناوری اطلاعات
مدیریت مدرسه توسط سیستم های یکپارچه رایانه ای
برخورداری از معلمان آموزش دیده در حوزه فناوری اطلاعات
ارتباط یکپارچه رایانه ای با مدارس دیگر
پیشرفت تحصیلی
عوامل مؤثر در پیشرفت
هوش
علایق و عوامل مربوط به دانش آموز
انگیزه
خانواده و محیط خانواده
برنامه ریزی
عوامل مربوط به مدرسه و معلم
ارزشیابی پیشرفت تحصیلی


منابع