مبانی نظری و پیشینه تحقیق منابع شناخت خود موضوع این نوشتار است. منابع شناخت خود نوعی روان درمانی که دارای سه مولفه  می باشد.
1-خود مشاهده گری :آگاهی بر حالات و احساسات خود
2-پسخوراند اجتماعی : آگاهی فرد از دیدگاه دیگران در مورد خودش.
3-مقایسه اجتماعی : مشاهده وضعیت دیگران منبع اطلاعاتی مهمی  برای تکوین خود است که که در فرآیند مقایسه خود با دیگران عملی می شود(شونمن1984 نقل از یونسی1381)


تعاریف عملیاتی منابع شناخت خود:شامل 10 جلسه رواندرمانی گروهی  یک ساعت ونیم  می باشد که در قسمت پروتکل توضیح تفصیلی آن آورده می شود.

 

 

 

 

یونسی و امیرجان(1387)نشان دادند که رواندرمانی مبتنی بر منابع شناخت خود بر افزایش احترام به نفس دختران دبیرستانی موثر است. ممقانی،یونسی،باقری،اسماعیلی(2011) نتیجه گرفتند که توانبخشی روانی مبتنی بر منابع شناخت خود باعث بهبود عزت نفس دختران نوجوان می شود. یونسی،محمدی(2004)در رابطه با تنظیم منابع شناخت خود جهت تغییر نگرش دانش آموزان نسبت اعتیاد  مداخله ای را انجام دادند.در این پژوهش،توسط تشدید مقایسه اجتماعی(مقایسه با پایین تر از خود)دانش آموزان دبیرستانی تغییر نگرش محسوسی نسبت به اعتیاد نشان دادند.همچنین محققان بیان نمودند که توسط منابع شناخت خود و با تشدید فیدبک اجتماعی(پسخوراند های اجتماعی)می توان در قالب رویکرد نشر اطلاعات مدلی برای پیشگیری از اعتیاد داشت. خداياري فرد، سهرابي، شكوهي يكتا، غباري بناب، به پژوه، فقيهي، اكبري زردخانه، سعيد و عابديني، يونسي(1386)در پژوهشي با عنوان روان درمانگري و توان بخشي زندانيان و بررسي اثربخشي آن در زندان رجايي شهر، از تكنيك هاي منابع تكوين خود استفاده نمودند. نتايج نشان داد كه سازگار يهاي رواني  اجتماعي در زندانيان افزايش یافته است.

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری منابع تکوین و شناخت خود

تعریف عملیاتی منابع تکوین و شناخت خود

فصل دوم پایان نامه چارچوب نظری و پیشینه نظری منابع شناخت تکوین خود

منابع تکوین خود
الف:خود مشاهده گری
ب:مقایسه اجتماعی
ج:پسخوراندهای اجتماعی
آسیب شناسی روانی در سطح فردی
افزایش خود مشاهده گری،کاهش مقایسه اجتماعی و پسخوراند اجتماعی
کاهش خودمشاهده گری،افزایش مقایسه اجتماعی و پسخوراند اجتماعی

پیشینه پژوهشی منابع شناخت تکوین خود در تحقیقات داخلی و خارجی

منابع